Бренди е бремена :)

Днес водихме Бренди на ехография, с радост ви съобщаваме, че вече официално е потвърдена нейната бременност!

Нашата INT.CH. Dalmagic Ace of Cake (Бренди), шампион на 8 държави, ще бъде майка на “Б“-кучилото в “Dalmagic“. За татко избрахме все още младия Just Coffee Amaranth Like A Magic (Амарант), който въпреки, че все още не се е доказал като шампион, има отлични оценки от международни киноложки изложби.

Какво ни накара да съберем в родителска двойка точно тези две кучета?

Бренди и Амарант имат прекрасни глави – изключително правилно оформени и пропорционални. И двамата са с дълги елегантни шии, равна горна линия, правилен формат и добре заъглени предни и задни крайници – белези, които искаме да затвърдим в потомството.

С тази връзка целим по-голяма плътност на костите, по-добре изразен форбруст (предгърдие) и равна крупа, което се надяваме да постигнем в поколението благодарение на натрупване на генотипа на известните предци, които Бренди и Амарант носят в родословията си.

В връзка със заложените критерии осъществихме умишлен допустим инбридинг V-V-V пояс (кръвно родство ~ 1%) по великия Spotnik’s Quick Quackery (Норвегия), който е баща на двукратния Световен шампион Spotnik Special Selection (Норвегия). Той от своя страна е баща на INT. CH. Bad Mad Serbian Sensation In Raul (Швеция-Норвегия) – инбиндиран в III-III пояс (кръвно родство 0,25%). И тримата прародители са изключително хармонични и правят огромно впечатление с красотата си. В III-III пояс е направен инбридинг (кръвно родство 0,25%) и по INT.CH.Sweet Emotion Panthera Unica (Швеция-Словения), която е родоначалник на всички далматини-шампиони в България. Тя е майка на Световния шампион за 2013 г. Divalinor Count of Gold (България) – баща на нашата Бренди.

1544460_3730018986117_924070766_n

Вашият коментар