ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА БДК ЗА 2013

ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА БДК ЗА 2013

 

Нашият клуб има вече първия си световен шампион!

308450_525244014189798_1870810863_n 249162_524322610948605_875664558_n

Кучето Divalinor Count of Gold, собственост на Пеньо Запрянов стана световен шампион в клас ветерани! Това е изключително високо постижение и ние всички сме много горди с този факт. Поздравления за собственика и развъдчика! Това показва, че вървим в правилната посока.

За съжаление тази година нямаше други наши Далматини, взели участие в тази изложба – световното първенство. Нямаха наше участие и в европейското първенство.

И през изтеклия период не можем да се похвалим с някаква особена дейност, но затова пък отдадохме усилията си в организацията на специалката.

За втора поредна година се събираме в местността Белинташ. Идеята и цялата организация е на Пеньо Запрянов и ние всички изказваме големи благодарности към него.

Традиционно взехме участие в специалката в Ниш, където представянето на нашите кучета и тази година имаше успех. Отново кучето Divalinor Count of Gold стана най-добро мъжко куче на изложбата, а Dalmagic Ace of Cake стана най- добро женско куче и клубен победител.

За четвърта поредна година проведохме нашата специалка в градската градина на Пловдив. За първи път си партнирахме с Клуб Фараонови кучета и се надяваме да продължим това сътрудничество. Времето беше с нас, атмосферата беше невероятна, получи се наистина един празник. Тук е мястото да изкажа от името на клуба едно голямо благодаря на всички наши спонсори, а именно: Блу Скай Комерс ЕООД, представител на ЕУКАНУБА за България, Карагьозов ЕООД – ветеринарна амбулатория и всичко за вашите любимци, КОКО Комерс ООД и Анес-96 ООД, без чиято помощ и съпричастие специалката нямаше да е същата. За първи път победител на изложбата стана куче от клас ветерани, което се оказа и прецеднет в дългогодишната и богата практиката на съдийката. Името на победителя на специалката е Divalinor Count of Gold и това е същото куче, което стана световен шампион и ни накара да се чустваме толкова щастливи.

Най-хубаво женско куче стана Sunflower from Sacred Garden от клас млади, собственост на нашия приятел Ненад Девич. Поздравления за победителите!

Също по традиция, след изложбата се събрахме, за да обсъдим самата изложба, някои проблеми или просто да си поговорим за кучета, темата, която обединява всички нас.

Съдия на изложбата беше г-жа Йоланда Наглер от Израел. Трябва да отбележа, че в началото тя беше резервирана към страната ни, но много бързо се отпусна и както по-късно самата тя заяви, бе силно впечатлена от красотите на града и страната. Тя обеща, че вече ще разказва на целия свят каква красива страна е България и какви прекрасни хора има в двата клуба – БДК и Клуб Фараонови Кучета. Тя също остана много доволна от нивото на нашите кучета.

Отново нашият медиен партньор телевизия Hobby TV засне и излъчи изложбата. ВИЖ:

Специални благодарности на Пеньо Запрянов, без чиято активна роля, това просто нямаше да се случи.

Наши кучета станаха през годината шампиони на различни страни, за което ги поздравяваме! Имаме и нови интер шампиони – Divalinor Have a Spell(Хонда) и Divalinor Hebros Pearl (Перла).

Divalinor Count of Gold стана и RES.BIS на националната изложба за всички породи кучета в гр. Пловдив  проведена на 07.09.2013 –  BIS /A.Szutkiewiez Poland/, BOG, BOB /.V.Grigorova BG/

Честито! Изобщо стопанинът на това куче имаше много поводи през годината да се чувства истински щастлив и горд.

 

Най-после се започна да се работи по клубния сайт. Специални благодарности на Владимир Лафазански за това, че прие решаването на този проблем присърце и активно се включи в направата на нов сайт, както и неговото поддържане.

Отново ще отбележа, че най-важният проблем си остава липсата на пари. Ако има пари, лесно ще се намерят хора, които да вършат тези и много други задачи. Истина е, че ние сме клуб с нестопанска цел и набирането на средства си е тежка задача. Но трябва да гледаме напред и да се опитваме да решаваме проблемите! Затова всякакъв вид спонсорство е наистина добре дошло от сърце.

В заключение искам да пожелая на всички много здраве и успехи, както в личен, така и в професионален план. Да си пожелаем за бъдеще още много и страхотни Далматини!

Съставил: Таня Арангелова

/Председател на БДК/

изтегли:Year_s_report-2

Вашият коментар