Далматин – всичко за породата

автор: Цветелина Димчева-Дойчинова“

book-coverНе мога да не приветствам появата на тази книга, която бележи началото на новото хилядолетие и в българските киноложки среди. За пръв път у нас се появява специализирана литература за отделна порода, която е от български автор. Цветелина Димчева-Дойчинова е позната на любителите на породата далматин от многобройните си публикации в киноложките списания.
Историческият преглед обхваща доста обширен период от 4000 г. пр. н. е. чак до днес и проследява зараждането и историята на една порода, претърпяла както катаклизми, така и истински бум на интереса към нея. Не са забравени и организациите, учредени в различните страни по света и спомогнали за развитието на далматина. Въпросът с името и страната, от която произхожда породата, както и версиите за произхода, не са пропуснати.
Специализирана литература за порода би била немислима без стандарт и детайлен и подробен негов анализ. Целта е начинаещият да прочете как трябва и как не трябва да изглежда породистият екземпляр – е постигната от авторката по достъпен начин и на разбираем и за неспециалистите език.
Използваните библиографски материали в главата „Развитие и състояние на породата в някои страни“ (Англия, някои европейски страни, зад океана, Чехия, Русия) обогатяват книгата, както и всеки, който я прочете, с огромния фактологичен материал, свързан с история, организации, клубове, развъдници, родоначалници на линии и фамилии и имената на хората, посветили години от живота си в името на една порода…“ (зооинж. Наргис Георгиева)
 
 
Цена на книгата 14.70лв
 
Книгата можете да поръчате на:
тел: +359 884 994 092
e-mail: contact@dalmagic.net